The Abyss Club
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Σεπτέμβριος 04, 2010, 12:20:26 πμ

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
TIP: Κάνοντας «κλίκ» με το ποντίκι σας πάνω στην δίνη μπορείτε να δείτε τα νέα θέματα της κάθε κατηγορίας.

: )

ΑρχικήΑρχική | ΒοήθειαΒοήθεια | ΑναζήτησηΑναζήτηση | ΗμερολόγιοΗμερολόγιο | ΣύνδεσηΣύνδεση | ΕγγραφήΕγγραφή
+  The Abyss Club
|-+  Κατάδυση
| |-+  Καταδυτική Επικαιρότητα
| | |-+  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ
« προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: [1] 2 3 ... 12 Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ  (Αναγνώστηκε 28244 φορές)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
Μέλος

εκπαιδευτης & ταξιδευτης

Μόλις έπεσε στην υπόληψη μου κείμενο με τις προτάσεις του ΔΣ του Συνδέσμου ιδιοκτητών Καταδυτικών Κέντρων στις υπό κατασκευή Υπουργικές αποφάσεις που θα διέπουν την κατάδυση στην Ελλάδα . Μέσα στα πολλά που προτείνουν υπάρχουν τα παρακάτω (με πλάγια γράμματα) και παραθέτω και τις παρατηρήσεις μου.

Ως επαγγελματίας του χώρου ( παρ’όλο που δεν ανήκω στο σύνδεσμό σας, μια που δεν είμαι ιδιοκτήτης σχολής) έχω να παρατηρήσω τα εξής για τις παρακάτω προτάσεις σας.

Προτείνετε:
1. Ερασιτεχνική Ατομική άδεια κατάδυσης. Εκδίδεται από τα λιμεναρχεία, ανανεώνεται κάθε δυο χρόνια, θεωρείται για τις περιοχές που γίνονται οι καταδύσεις, έχει κόστος τουλάχιστον 150 Ευρώ. Επιπλέον απαιτήσεις φωτοτυπία αναγνωρισμένου πτυχίου αυτοδύτη, φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, ιατρικό πιστοποιητικό σε ισχύ, φωτογραφία ενδιαφερόμενου. Όταν οι αυτοδύτες καταδύονται με συνοδεία παροχέα καταδυτικών υπηρεσιών, η άδεια καταδυόμενου δεν είναι απαραίτητη (Υπόδειγμα στο παράρτημα Α).
2. Ενημέρωση λιμενικών αρχών. Είναι απαραίτητο για όσους καταδύονται δίχως την συνοδεία παροχέων καταδυτικών υπηρεσιών να ενημερώνουν την οικία λιμενική αρχή επιδεικνύοντας την άδειά τους.

Θεωρώ επικίνδυνο, ανήθικο και πρακτικά ανεφάρμοστο το να προστεθούν τέτοιες οδηγίες.
Τόσα χρόνια διαμαρτυρόμασταν για την ανάγκη να δίνουμε αναφορά στις διωκτικές αρχές για τις κινήσεις μας λες και ήμασταν υπόδικοι. Εσείς τώρα θέλετε να το περάστε ως βασική προϋπόθεση για να βουτά κάποιος. Αυτή η ενέργεια εκτός του ότι αποσκοπεί να περιφρουρήσει τα «μαγαζιά» και τίποτα άλλο, ανοίγει την Κερκοπορτα του ελέγχου των διωκτικών αρχών και στους επαγγελματίες.

Οι δικαιολογίες του συνδέσμου για τις προτάσεις του είναι στάχτη στα μάτια εκτός του ακριβώς παρακάτω, τα άλλα είναι για γέλια αν και προσωπικά κλαίω
«Προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και οικολογικών ευαίσθητων θαλασσίων οικοσυστημάτων.
Οι καταδυόμενοι ενημερώνονται από τις λιμενικές αρχές για τους τοπικούς περιορισμούς σχετικά με τις ενάλιες αρχαιότητες ή τα θαλάσσια οικοσυστήματα.»

Σωστό

-   Ασφάλεια καταδυομένων
Οι καταδυόμενοι ενημερώνονται για τους πιθανούς τοπικούς κινδύνους. Οι λιμενικές αρχές γνωρίζουν για την δραστηριότητα των καταδυομένων, κάνοντάς τις πιθανές διαδικασίες ανάγκης ευκολότερες.

Για να ενημερωθεί κάποιος για όλα τα παραπάνω πρέπει να πληρώσει 150 ευρώ και να έχει ένα αστυνομικό όργανο στο κεφάλι του? Θα πρότεινα και για την άδεια οδήγησης σε δύσβατες περιοχές με τζιπ να κάναμε το ίδιο!!!!

-   Περιορισμός δραστηριότητας παρανόμων παροχέων καταδυτικών υπηρεσιών. Το κόστος και η διαδικασία για την έκδοση της άδειας κάνει την έκδοσή της δύσκολη για να εκδίδεται από όσους ασκούν τη δραστηριότητα παράνομα.

Οι δραστηριοποιούμενοι παρανόμως είναι αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα , αλλά έτσι κι αλλιώς υποτίθεται ότι η άδεια απευθύνεται στους ερασιτέχνες ή κάνω λάθος?  

-   Διευκόλυνση ελέγχου λιμενικών αρχών. Η άδεια καταδυόμενου ως έντυπο που εκδίδεται από τις λιμενικές αρχές, αποτελεί γνώριμο πιστοποιητικό των προσόντων των καταδυομένων, που μπορεί να ελεγχθεί εύκολα από τα λιμενικά όργανα.)

Το αστυνομικό κράτος δε θα μπορούσε να βρει καλύτερους υπηρέτες από εσάς.
Πέραν τούτου όμως, Τι άλλο πιστοποιητικό χρειάζεται άραγε για να βουτά κάποιος πέρα του ΝΟΜΙΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΑΥΤΟΔΥΤΗ?Huh? Με τον τρόπο αυτό απαξιώνετε μόνοι σας τα πτυχία που εκδίδετε!

Γενικά οι προτάσεις σας αυτές θα μας οδηγήσουν χρόνια πίσω , πάνω που λέγαμε ότι επιτέλους κάτι γεννιέται,πίσω στα χρόνια που η κατάδυση ήταν υπόθεση λίγων εκλεκτών. Κύριοι αυτά τα χρόνια πέρασαν, Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ , για όλους.Είτε το θέλετε είτε όχι. Ευτυχώς (είμαι σε θέση να γνωρίζω) ότι οι παραπάνω προτάσεις δεν εκφράζουν το σύνολο των ιδιοκτητών παρα μόνο  δυο τρεις  που αποτελούν την πλειοψηφία του ΔΣ

Για να μη πaρεξηγηθώ και για να συστηθώ σε όσους δε με ξέρουν, είμαι επαγγελματίας εκπαιδευτής κατάδυσης (από αυτό ζω) της CMAS/ΕΟΥΔΑΑΤΚ 1* και PADI IDC STAFF INSTRUCTOR, εργάζομαι σε μεγάλο καταδυτικό κέντρο (παροχέα) και με ενδιαφέρει να περάσουμε επιτέλους από την εποχή των δεινοσαύρων , στην εποχή του HOMO SAPIENS (ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ) όπως όλος ο υπόλοιπος δυτικός κόσμος.Με ενδιαφέρει οι μαθητές μου -αλλά και όλοι οι δύτες- να προτιμούν να βουτάνε με τη συνοδεία μου γιατί έτσι θα χαίρονται περισσότερο την κατάδυση τους και όχι γιατί θα τους το επιβάλλω. Με ενδιαφέρει να βουτάω όπου θέλω και όταν θέλω.    
Καταγράφηκε

« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 15, 2005, 08:31:05 μμ »
fin
Μέλος

Για να αμυνθουμε στη βλακεια πρεπει να ασκησουμε τα δικαιωματα μας ενωμενοι οι αυτοδυτες μεσω ενος αντιπροσωπευτικου οργανου ασχετου με επιχειρησεις (δεν εχω υποψη καποιο ως τωρα) το οποιο θα συγκεντρωσει νομικα επιχειρηματα και θα υποβαλει αντιπροτασεις γραπτα στο ΥΕΝ. Πλακα πλακα ειναι ευκαιρια για τo Theabyss να κανει το επομενο βημα (συσταση ομονυμου club(δηλ συλλογου))
Το λογο εχουν τα παιδια που το ξεκινησαν. Εγω θετω εαυτο στη διαθεση σας.
Think about it
Καταγράφηκε
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 15, 2005, 09:07:57 μμ »
Nikos
Μέλος

Alive 'n Kicking

Γιώργο θα μας ήταν πολύ χρήσιμο να έχουμε ολόκληρο το κείμενο για να αρχίσουμε να χώνουμε επίσημα και συγκεκριμένα...

Αν όλα όσα μας λες είναι αλήθεια (δε σε αμφισβητώ καθόλου, αλλά δεν έχω γνώση για το θέμα) η κατάσταση είναι τρομερή. Οι 2-3 ''κύριοι'' που λες είδαν την κατάσταση ανάποδα και πρέπει να τους βοηθήσουμε να ισιώσουν με όσους τρόπους έχουμε, (πλέον)

Από τους γνωστούς μου ιδιοκτήτες & φίλους έμαθα λίγα, γιατί δεν γνώριζαν κάτι παραπάνω, μόνο ψίθυροι ότι οι ''κύριοι'' ΣΩ-ΠΑ (που κατά την προσωπική μου γνώμη έχουν το μέγιστο της ευθύνης για την κατάδυση στην Ελλάδα ως τώρα) πάνε για την ΜΕΓΑμπάζα. Πολλοί ιδιοκτήτες είναι αντίθετοι, και προς τιμή τους, αλλά θέλω να δω αντιδράσεις...

Παράθεση
1. Ερασιτεχνική Ατομική άδεια κατάδυσης. Εκδίδεται από τα λιμεναρχεία, ανανεώνεται κάθε δυο χρόνια, θεωρείται για τις περιοχές που γίνονται οι καταδύσεις, έχει κόστος τουλάχιστον 150 Ευρώ. Επιπλέον απαιτήσεις φωτοτυπία αναγνωρισμένου πτυχίου αυτοδύτη, φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, ιατρικό πιστοποιητικό σε ισχύ, φωτογραφία ενδιαφερόμενου. Όταν οι αυτοδύτες καταδύονται με συνοδεία παροχέα καταδυτικών υπηρεσιών, η άδεια καταδυόμενου δεν είναι απαραίτητη (Υπόδειγμα στο παράρτημα Α).

Μου θύμισε λίγο ψάρεμα. Ενημερωτικά για όσους δεν γνωρίζουν, υπάρχει η ερασιτεχνική άδεια αλιείας, υποχρεωτική για όσους ψαρεύουν μέσα από τη θάλασσα ( με σκάφος ή ψαροντούφεκο) και όχι για όσους ρίχνουν πετονιές στην παραλία πχ. Η άδεια έχει κόστος έκδοσης περίπου 30,00 ισχύει για 2 χρόνια, και η 2ετής ανανέωση της στοιχίζει 10,00. Δεν θέλει κανένα δικαιολογητικό, μόνο φωτογραφίες, και πρέπει να έχει σφραγιστεί από το λιμεναρχείο της περιοχής που ψαρεύεις ώστε να σε ενημερώσουν για τοπικές απαγορεύσεις και κινδύνους χωρίς κανένα κόστος... Ποτέ το λιμενικό δεν έχει δώσει πρόστιμο για ασφράγιστη άδεια...

Οι δικοί μας κύριοι, αν κατάλαβα καλά δίνουν στο λιμενικό 150,00 (τουλάχιστον) ενώ αν βουτάω με αυτούς δεν υπάρχει ανάγκη ούτε το λιμενικό να κονομήσει ούτε τα δικαιογητικά μου να δουν...    ( δεν ντρέπεστε λίγο μεγάλοι άνθρωποι να μας νομίζετε για ^^%#%&*)

Ας βρούνε άλλο τρόπο να μαντρώσουν το χωράφι. Μιά πίτα τους δώθηκε, αντί να προσπαθήσουν να πάρουν μεγάλο κομμάτι, λαδώνουν έναν μπάτσο να την φυλάει για να την τρώνε μόνοι τους ολόκληρη.

Παράθεση
2. Ενημέρωση λιμενικών αρχών. Είναι απαραίτητο για όσους καταδύονται δίχως την συνοδεία παροχέων καταδυτικών υπηρεσιών να ενημερώνουν την οικία λιμενική αρχή επιδεικνύοντας την άδειά τους.

Σηκώνει συζήτηση, η δική μου γνώμη είναι ότι μπορεί προαιρετικά να δίνω την βουτιά μου για την ασφάλεια μου και μόνο....

Παράθεση
«Προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και οικολογικών ευαίσθητων θαλασσίων οικοσυστημάτων.
Οι καταδυόμενοι ενημερώνονται από τις λιμενικές αρχές για τους τοπικούς περιορισμούς σχετικά με τις ενάλιες αρχαιότητες ή τα θαλάσσια οικοσυστήματα.»

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της τριβής με τη φώκια τόσο χρόνια...

Παράθεση
- Ασφάλεια καταδυομένων
Οι καταδυόμενοι ενημερώνονται για τους πιθανούς τοπικούς κινδύνους. Οι λιμενικές αρχές γνωρίζουν για την δραστηριότητα των καταδυομένων, κάνοντάς τις πιθανές διαδικασίες ανάγκης ευκολότερες.

Δεν είστε και οι καλύτεροι από ότι φαίνεται να μου μιλήσετε με ασφάλεια, σας έχω δει εκεί που συχνάζετε και έχω θαυμάσει και τους ασφαλείς μαθητές που βγάζετε. Αρκετοί από αυτούς τους λίγους, που κατάφεραν να απογαλακτιστούν και να βουτήξουν χωρίς την συνοδεία σας είναι η διαφήμιση σας στο νερό.

Δηλαδή αν έχω πληρώσει τουλάχιστον 150,00 το κράτος θα τρέξει πιό γρήγορα να με σώσει, ή αν έχω δηλώσει τη βουτιά μου στο Τσόλης στο ευγενέστατο Λιμεναρχείο Αιγίου θα έρθει και ο Λιμενικός από πάνω να κοιτάει μην και πάθω τίποτα...

Παράθεση
- Περιορισμός δραστηριότητας παρανόμων παροχέων καταδυτικών υπηρεσιών. Το κόστος και η διαδικασία για την έκδοση της άδειας κάνει την έκδοσή της δύσκολη για να εκδίδεται από όσους ασκούν τη δραστηριότητα παράνομα.

Βρείτε αλλο τρόπο να σώσετε το ψωμί σας... αν ήμουν ''παρανόμων παροχέων καταδυτικών υπηρεσιών'' για πλάκα θα έδινα €150,00, τώρα που δεν είμαι?Huh 2 μεγάλοι άνθρωποι με μυαλό μικρού παιδιού...

Παράθεση
- Διευκόλυνση ελέγχου λιμενικών αρχών. Η άδεια καταδυόμενου ως έντυπο που εκδίδεται από τις λιμενικές αρχές, αποτελεί γνώριμο πιστοποιητικό των προσόντων των καταδυομένων, που μπορεί να ελεγχθεί εύκολα από τα λιμενικά όργανα.)

Μην σας πιάνει πόνος, το λιμενικό αναγνωρίζει τα PADI, MADI, SADI καρτελάκια μιά χαρά τόσα χρόνια, τώρα που θα τα βλέπει κάθε μέρα - θα μάθει.

Υπάρχει πιο έντιμος τρόπος κύριοι, είχατε κλέψει μια μπαλίτσα και παίζατε, την χάσατε, τώρα θα παίζουν όλοι... δε λες στην μαμά να φωνάξει στα άλλα παιδάκια να σου δώσουν την κλεμμένη μπάλα, ούτε βάζεις πρόστιμο στις κλωτσιές (εκεί θα καταλήξουμε, να μου το θυμηθείτε), αλλά μια που τόσο καιρό είχες την μπάλα μόνος σου και έμαθες καλά, έλα να μας αποδείξεις την αξία σου.

Συγνώμη για το ύφος βραδιάτικα αλλά έπεσα από τα σύννεφα - το post του Γιώργου μας έστειλε. Ελπίζω αύριο που θα ξυπνήσω να ήταν όλα όνειρο...
Καταγράφηκε

Νίκος Μπιρμπίλης
άσε την ησυχία μου, ήσυχη....

« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 15, 2005, 09:08:54 μμ »
Chrisanthos Makris
Professional Diver

Παράθεση από: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
Μόλις έπεσε στην υπόληψη μου κείμενο με τις προτάσεις του ΔΣ του Συνδέσμου ιδιοκτητών Καταδυτικών Κέντρων στις υπό κατασκευή Υπουργικές αποφάσεις που θα διέπουν την κατάδυση στην Ελλάδα . Μέσα στα πολλά που προτείνουν υπάρχουν τα παρακάτω (με πλάγια γράμματα) και παραθέτω και τις παρατηρήσεις μου.

Ως επαγγελματίας του χώρου ( παρ’όλο που δεν ανήκω στο σύνδεσμό σας, μια που δεν είμαι ιδιοκτήτης σχολής) έχω να παρατηρήσω τα εξής για τις παρακάτω προτάσεις σας.

Προτείνετε:

Θεωρώ επικίνδυνο, ανήθικο και πρακτικά ανεφάρμοστο το να προστεθούν τέτοιες οδηγίες.
Τόσα χρόνια διαμαρτυρόμασταν για την ανάγκη να δίνουμε αναφορά στις διωκτικές αρχές για τις κινήσεις μας λες και ήμασταν υπόδικοι. Εσείς τώρα θέλετε να το περάστε ως βασική προϋπόθεση για να βουτά κάποιος. Αυτή η ενέργεια εκτός του ότι αποσκοπεί να περιφρουρήσει τα «μαγαζιά» και τίποτα άλλο, ανοίγει την Κερκοπορτα του ελέγχου των διωκτικών αρχών και στους επαγγελματίες.

Οι δικαιολογίες του συνδέσμου για τις προτάσεις του είναι στάχτη στα μάτια εκτός του ακριβώς παρακάτω, τα άλλα είναι για γέλια αν και προσωπικά κλαίω

Σωστό

-   Ασφάλεια καταδυομένων

Για να ενημερωθεί κάποιος για όλα τα παραπάνω πρέπει να πληρώσει 150 ευρώ και να έχει ένα αστυνομικό όργανο στο κεφάλι του? Θα πρότεινα και για την άδεια οδήγησης σε δύσβατες περιοχές με τζιπ να κάναμε το ίδιο!!!!

-   Περιορισμός δραστηριότητας παρανόμων παροχέων καταδυτικών υπηρεσιών. Το κόστος και η διαδικασία για την έκδοση της άδειας κάνει την έκδοσή της δύσκολη για να εκδίδεται από όσους ασκούν τη δραστηριότητα παράνομα.

Οι δραστηριοποιούμενοι παρανόμως είναι αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα , αλλά έτσι κι αλλιώς υποτίθεται ότι η άδεια απευθύνεται στους ερασιτέχνες ή κάνω λάθος?  

-   Διευκόλυνση ελέγχου λιμενικών αρχών. Η άδεια καταδυόμενου ως έντυπο που εκδίδεται από τις λιμενικές αρχές, αποτελεί γνώριμο πιστοποιητικό των προσόντων των καταδυομένων, που μπορεί να ελεγχθεί εύκολα από τα λιμενικά όργανα.)

Το αστυνομικό κράτος δε θα μπορούσε να βρει καλύτερους υπηρέτες από εσάς.
Πέραν τούτου όμως, Τι άλλο πιστοποιητικό χρειάζεται άραγε για να βουτά κάποιος πέρα του ΝΟΜΙΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΑΥΤΟΔΥΤΗ?Huh? Με τον τρόπο αυτό απαξιώνετε μόνοι σας τα πτυχία που εκδίδετε!

Γενικά οι προτάσεις σας αυτές θα μας οδηγήσουν χρόνια πίσω , πάνω που λέγαμε ότι επιτέλους κάτι γεννιέται,πίσω στα χρόνια που η κατάδυση ήταν υπόθεση λίγων εκλεκτών. Κύριοι αυτά τα χρόνια πέρασαν, Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ , για όλους.Είτε το θέλετε είτε όχι. Ευτυχώς (είμαι σε θέση να γνωρίζω) ότι οι παραπάνω προτάσεις δεν εκφράζουν το σύνολο των ιδιοκτητών παρα μόνο τους δυο τρεις  που αποτελούν το ΔΣ

Για να μη πaρεξηγηθώ και για να συστηθώ σε όσους δε με ξέρουν, είμαι επαγγελματίας εκπαιδευτής κατάδυσης (από αυτό ζω) της CMAS/ΕΟΥΔΑΑΤΚ 1* και PADI IDC STAFF INSTRUCTOR, εργάζομαι σε μεγάλο καταδυτικό κέντρο (παροχέα) και με ενδιαφέρει να περάσουμε επιτέλους από την εποχή των δεινοσαύρων , στην εποχή του HOMO SAPIENS (ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ) όπως όλος ο υπόλοιπος δυτικός κόσμος.Με ενδιαφέρει οι μαθητές μου -αλλά και όλοι οι δύτες- να προτιμούν να βουτάνε με τη συνοδεία μου γιατί έτσι θα χαίρονται περισσότερο την κατάδυση τους και όχι γιατί θα τους το επιβάλλω. Με ενδιαφέρει να βουτάω όπου θέλω και όταν θέλω.    
AΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΩΝ !!!!!!!!!  ΤΟυΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για να ξερουμε και ποιοι ειναι δηθεν  ........επισης και τα ονοματα αυτων που υπογραφουν ..............Αφου καποιοι προσπαθουν νε επαναποινηκοποιησουν την καταδυση ας χασουν απο       αλλου...(και ο νοων νοητο) (αφου θελουν να αυτοδυσφημουνται....)
Καταγράφηκε

"remember when scuba diving was dangerous and having sex was fun??"

"Never assume an unexploded goat is evidence of a good decompression profile."

www.apollosub.com
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 15, 2005, 09:41:30 μμ »
vDermatas
Μέλος

Στην περίπτωση που η πληροφορία είναι αληθινή:
Για όσους είχαν απορία γιατί τόσα χρόνια δεν υπήρχε εναρμονισμός της Ελληνικής νομοθεσίας για τον καταδυτικό τουρισμό τουλάχιστον με τα ισχύοντα στις Ευρωπαικές χώρες μπορεί σήμερα να καταλάβει ότι ο μοναδικός εχθρός δεν είναι η εφορία εναλίων αθλιοτήτων. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος βρίσκεται "ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ". O Εφιάλτης που πρόδωσε του 300 Σπαρτιάτες δεν εμφανίστηκε λίγες φορές στην Ελληνική ιστορία.

Είτε η πληροφορία είναι αληθινή είτε ψεύτικη:
Αγαπητοί αυτοδύτες, όσοι από εσάς δεν θέλετε να είσαστε κορόιδα σας προτείνω να μελετήσετε και εναλλακτικές διακοπές.
Πολύ καλές τιμές και μέρη κατάδυσης: Αίγυπτος, Σλοβενία, Μάλτα, Νησιά Medes. Αν δείτε πακέτα και προσφορές θα διαπιστώσετε ότι είναι σημαντικά φτηνότερα από τα αντίστοιχες τιμές στην Ελλάδα. Και το πιο σημαντικό: Φανταστικές καταδύσεις.
Για μένα τα πράγματα είναι πολύ απλά. Οταν οι τιμές, η ποιότητα, και οι καταδυτικές τοποθεσίες είναι ανταγωνιστικές τότε θα τιμήσω με την παρουσία μου και Ελληνικά καταδυτικά κέντρα (δεν είμαι εγωιστής αλλά προσπαθώ να θυμίσω στους ιδιοκτήτες ότι έτσι πρέπει να με βλέπουν).
Καταγράφηκε
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 15, 2005, 10:01:12 μμ »
Manogr
Μέλος

Τι να πω εκτος απο ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Τετοια ξεφτιλα δεν μπορουσα να τη φανταστω...οι προτασεις τους καταργουν τον ιδιο το νομο ο οποιος λεει ξεκαθαρα τις περιπτωσεις που επιβαλεται η συνοδεια παροχεα η τι χρειαζεται για να καταδυομαστε μονοι μας...ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

Επειδη δεν νομιζω οτι θα τους περασει το μονο που θα πετυχουν ειναι να μας απομακρυνουν ακομα περισσοτερα απο τα μαγαζακια τους. Θελω πραγματικα να μαθω τα ονοματα οσων συμφωνουν με την προταση για να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα καταδυθω ποτε μαζι τους...

evil
Καταγράφηκε

Μάνος Ματσάκης - Manogr Cool
Σύλλογος Ερασιτεχνών αυτοδυτών "ΤΗΘΥΣ"
---------------------------------
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 16, 2005, 07:51:50 πμ »
Petros Ornithopoulos
Μέλος

πιστευω οτι η πλειοψηφια των ιδιοκτητων διαφωνει με αυτο το "καπελωμα"της διοικησης του συλλογου του.Μαλλον
 δεν τους ενημερωσαν γι αυτες τις κινησεις τους.
Το ιδιο ανενημερωτοι ειναι και οι μαθητες/πελατες τους.
Καλά τα ποστ που γραφουμε εδω,.. Ως μια  πρωτη αντιδραση  να στειλουμε μια ομαδικη επιστολη διαμαρτυριας στο ΥΕΝ,στον τυπο,κλπ.. 100-200 υπογραφες μπορουμε να μαζεψουμε και απο φιλους και γνωστους μας .Για να μη νομιζουν καποιοι οτι παιζουν μονοι τους στο γηπεδο.
την παρακατω παραθεση του vDermatas την επαναδημοσιευω γιατι συμφωνω και επαυξανω. Το ειχα γραψει σε παλιοτερο ποστ.
Παράθεση από: vDermatas
Στην περίπτωση που η πληροφορία είναι αληθινή:
Για όσους είχαν απορία γιατί τόσα χρόνια δεν υπήρχε εναρμονισμός της Ελληνικής νομοθεσίας για τον καταδυτικό τουρισμό τουλάχιστον με τα ισχύοντα στις Ευρωπαικές χώρες μπορεί σήμερα να καταλάβει ότι ο μοναδικός εχθρός δεν είναι η εφορία εναλίων αθλιοτήτων. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος βρίσκεται "ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ". O Εφιάλτης που πρόδωσε του 300 Σπαρτιάτες δεν εμφανίστηκε λίγες φορές στην Ελληνική ιστορία.

Είτε η πληροφορία είναι αληθινή είτε ψεύτικη:
Αγαπητοί αυτοδύτες, όσοι από εσάς δεν θέλετε να είσαστε κορόιδα σας προτείνω να μελετήσετε και εναλλακτικές διακοπές.
Πολύ καλές τιμές και μέρη κατάδυσης: Αίγυπτος, Σλοβενία, Μάλτα, Νησιά Medes. Αν δείτε πακέτα και προσφορές θα διαπιστώσετε ότι είναι σημαντικά φτηνότερα από τα αντίστοιχες τιμές στην Ελλάδα. Και το πιο σημαντικό: Φανταστικές καταδύσεις.
Για μένα τα πράγματα είναι πολύ απλά. Οταν οι τιμές, η ποιότητα, και οι καταδυτικές τοποθεσίες είναι ανταγωνιστικές τότε θα τιμήσω με την παρουσία μου και Ελληνικά καταδυτικά κέντρα (δεν είμαι εγωιστής αλλά προσπαθώ να θυμίσω στους ιδιοκτήτες ότι έτσι πρέπει να με βλέπουν).
Καταγράφηκε

« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 16, 2005, 09:06:00 πμ »
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
Μέλος

εκπαιδευτης & ταξιδευτης

Π.Ε.Σ.Ι.Κ.Ε.Υ.Κ.Κ.Κ [hellasdive@hellasdive.gr]
Οριστε και το email του συνδεσμου. Μπορειτε να τους δειξετε το θαυμασμο σας!

Οσο αφορα στη γνησιοτητα του email , γιατι αμφιβάλλετε? Ποτε μου δε θα εκανα μια επωνυμη καταγγελια ( παντα επωνυμα γραφω σε αυτο το φορουμ) αστηρικτα. Εξαλλου οσοι γνωριζουν τα πραγματα απο κοντα ξερουν, το κείμενο το πήρα από τον ίδιο το σύνδεσμο. Οσο αφορα στα ονοματα , τα ονοματα δεν εχουν σημασια , σημασια εχουν οι νοοτροπιες και καλειστε εσεις σαν εξυπνοι δυτες -πελατες να τους τις αλλαξετε.
Καταγράφηκε

« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 16, 2005, 10:11:23 πμ »
Eleana
Μέλος

Τέλος. Αυτό ηταν. Ο ερασιτέχνης θα οργανωθεί. Οσο για το τι μπορούμε να κάνουμε για την ώρα? Θα μάθω ακριβώς ποιος κρύβεται πίσω απο όλα αυτά και θα μποϊκοτάρουμε τα μαγαζακια τους.

Τα πελατάκια θα εξαφανιστούν! Σήκωσαν κεφάλι! Ξύπνησαν!
Καταγράφηκε

Ε. Kυριακάκη
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 16, 2005, 10:48:52 πμ »
Dimitris Galon
Μέλος

Το πρόβλημα θα παραμείνει όσο δεν υπάρχει ένας ανεξάρτητος σύλλογος καταδύσεων αναψυχής, ο οποίος θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με τις αρχές και τα υπουργεία, αντιπροσοπεύοντας όλους εμάς που θέλουμε να βουτάμε στον τόπο μας χωρίς να πληρώνουμε κερατιάτικα σε σχολές, συνοδούς, καταδυτικούς πράκτορες, αεριτζίδες, λιμάριδες κλπ.. Είναι σίγουρο ότι τα υπουργεία και οι διάφοροι υπεύθυνοι τους, συνεργάζονται μόνο με φορείς και συλλόγους γιατί αφ΄ ενός δεν μπορούν να ρωτήσουν τον κάθε ένα από εμάς χωριστά (δεν τους νοιάζει άλλωστε), αφ΄ ετέρου πρέπει να είναι καλυμένοι κάτω απ΄ την σφραγίδα της συλλογικής νομιμότητας.  Όταν δεν υπάρχει λοιπόν ένας σύλλογος με ΔΣ που είναι σε θέση να αντιπροσωπεύσει τα δικαιώματα των ανεξάρτητων δυτών της Ελλάδας, η φωνή μας δεν θ΄ ακουστεί. Ωραία και καλά όσα γράφουμε εδώ, αλλά αν δεν θέλουμε να γράφονται μόνο για εσωτερική κατανάλωση θα πρέπει ν΄ ακουστούν προς τα έξω με διαδικασίες που καθορίζονται απ΄ την νόμιμη τάξη με ότι συνεπάγεται αυτή δηλ. δημιουργία συλλόγου με ΔΣ, αριθμό μελών κλπ. Αν δεν θέλουμε να βάλουμε αφεντικά στο κεφάλι μας τις σχολές, τα καταδυτικά κέντρα και τον κάθε επιτήδιο επιχειρηματία που πάει να βγάλει χωρίς μέτρο λεφτά απ΄ την αγάπη μας για την θάλασσα, θα πρέπει να δημιουργήσουμε έναν σύλλογο. Είναι μονόδρομος και δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Το Abyss έχει 400 σχεδόν μέλη και θα μπορούσε άνετα να δημιουργήσει έναν τέτοιο σύλλογο. Ας μην μοιρολατρούμε και ας μπούμε επιτέλους στην διαδικασία για την δημιουργία του, διαφορετικά θα αφήσουμε όλους αυτούς που κανονίζουν τις τύχες του καταδυτικού χώρου στον τόπο μας να μας εκτοπίσουν και να μας φιμώσουν. Αυτοί έχουν την πίτα, αυτοί και το μαχαίρι, ας αλλάξουμε λοιπόν την κατάσταση. Γνωρίζω ότι ένα τέτοιο εγχείρημα προυποθέτει χρόνο, ενέργεια, υπομονή και επιμονή, αλλά δυστηχώς τίποτα δεν γίνεται από μόνο του. Ας μην τους αφήσουμε ρε παιδιά να μας ταλαιπωρούν τώρα που πήραμε μια ανάσα με τον καινούργιο νόμο, φτάνει πια, τόσα χρόνια μας άλλαξαν τα φώτα !!!
Καταγράφηκε

« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 16, 2005, 10:54:12 πμ »
fin
Μέλος

http://www.hellasdive.gr/index.php?p=centers
Καταγράφηκε
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 16, 2005, 11:00:19 πμ »
Nikos
Μέλος

Alive 'n Kicking

Μπορούμε να βρούμε το κείμενο, σκαναρισμένο;
Καταγράφηκε

Νίκος Μπιρμπίλης
άσε την ησυχία μου, ήσυχη....

« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 16, 2005, 11:01:42 πμ »
Eleana
Μέλος

Μαζί σου Δημήτρη. Γιαυτό, την ερχόμενη Πέμπτη θα συναντηθούμε για αυτό το σκοπό στον Πειραιά. Περισσότερα σε ειδικό ποστ. Πρέπει να σου πώ οτι είμαι έξαλλη με αυτά που βλέπω να συμβαίνουν. Οι ιδιοι άνθρωποι που ολα αυτα τα χρόνια εργάζονταν εντατικά ωστε να διατηρηθεί η απαγόρευση, οι ίδιοι κάνουν τώρα αυτές τις απίστευτες προτάσεις. Μόνο που αυτή την φορά θα τους τοποθετήσουμε στην θέση που τους αξίζει, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας. Και το τελευταίο θα πονέσει πολύ, μια και τα "πελατάκια" απο τα ξένα, ενημερώνονται απο το διαδίκτυο πολύ περισσότερο απο τα ντόπια πελατάκια τους.
Καταγράφηκε

Ε. Kυριακάκη
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 16, 2005, 11:18:47 πμ »
LKAM
Μέλος

AΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!! Πανω που παει να φτιαξει η κατασταση με το νεο νομοσχεδιο ,ερχεται τωρα αυτο....στο τελος θα καταντησουμε να βουταμε οπουδηποτε αλλου εκτος της χωρας μας......Κατι πρεπει να κανουμε, και οπως λεει κ η Ελεανα ας οργανωθουμε,     κ ας μπουμε σε δραση με οποιο τροπο μπορουμε για την ωρα...
Καταγράφηκε

The reason I love the sea I cant explain, it's physical.When u dive u begin to feel like an angel.It's a liberation of ur weight!
-J.Y.Cousteau-

« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 16, 2005, 11:22:27 πμ »
Eleana
Μέλος

Παράθεση από: fin

Δεν είναι όλοι οσοι βρίσκονται στην λίστα μέτοχοι σε αυτό το αισχος.

Σύντομα θα ξέρουμε ακριβώς σε ποιον τα οφείλουμε...
Καταγράφηκε

Ε. Kυριακάκη
Σελίδες: [1] 2 3 ... 12 Εκτύπωση 
« προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε: