Ως επαγγελματίας του χώρου ( παρ’όλο που δεν ανήκω στο σύνδεσμό σας, μια που δεν είμαι ιδιοκτήτης σχολής) έχω να παρατηρήσω τα εξής για τις παρακάτω προτάσεις σας.
Προτείνετε:
1. Ερασιτεχνική Ατομική άδεια κατάδυσης. Εκδίδεται από τα λιμεναρχεία, ανανεώνεται κάθε δυο χρόνια, θεωρείται για τις περιοχές που γίνονται οι καταδύσεις, έχει κόστος τουλάχιστον 150 Ευρώ. Επιπλέον απαιτήσεις φωτοτυπία αναγνωρισμένου πτυχίου αυτοδύτη, φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, ιατρικό πιστοποιητικό σε ισχύ, φωτογραφία ενδιαφερόμενου. Όταν οι αυτοδύτες καταδύονται με συνοδεία παροχέα καταδυτικών υπηρεσιών, η άδεια καταδυόμενου δεν είναι απαραίτητη (Υπόδειγμα στο παράρτημα Α).
2. Ενημέρωση λιμενικών αρχών. Είναι απαραίτητο για όσους καταδύονται δίχως την συνοδεία παροχέων καταδυτικών υπηρεσιών να ενημερώνουν την οικία λιμενική αρχή επιδεικνύοντας την άδειά τους.
Θεωρώ επικίνδυνο, ανήθικο και πρακτικά ανεφάρμοστο το να προστεθούν τέτοιες οδηγίες.
Τόσα χρόνια διαμαρτυρόμασταν για την ανάγκη να δίνουμε αναφορά στις διωκτικές αρχές για τις κινήσεις μας λες και ήμασταν υπόδικοι. Εσείς τώρα θέλετε να το περάστε ως βασική προϋπόθεση για να βουτά κάποιος. Αυτή η ενέργεια εκτός του ότι αποσκοπεί να περιφρουρήσει τα «μαγαζιά» και τίποτα άλλο, ανοίγει την Κερκοπορτα του ελέγχου των διωκτικών αρχών και στους επαγγελματίες.
Οι δικαιολογίες του συνδέσμου για τις προτάσεις του είναι στάχτη στα μάτια εκτός του ακριβώς παρακάτω, τα άλλα είναι για γέλια αν και προσωπικά κλαίω
«Προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και οικολογικών ευαίσθητων θαλασσίων οικοσυστημάτων.
Οι καταδυόμενοι ενημερώνονται από τις λιμενικές αρχές για τους τοπικούς περιορισμούς σχετικά με τις ενάλιες αρχαιότητες ή τα θαλάσσια οικοσυστήματα.»
Σωστό
- Ασφάλεια καταδυομένων
Οι καταδυόμενοι ενημερώνονται για τους πιθανούς τοπικούς κινδύνους. Οι λιμενικές αρχές γνωρίζουν για την δραστηριότητα των καταδυομένων, κάνοντάς τις πιθανές διαδικασίες ανάγκης ευκολότερες.
Για να ενημερωθεί κάποιος για όλα τα παραπάνω πρέπει να πληρώσει 150 ευρώ και να έχει ένα αστυνομικό όργανο στο κεφάλι του? Θα πρότεινα και για την άδεια οδήγησης σε δύσβατες περιοχές με τζιπ να κάναμε το ίδιο!!!!
- Περιορισμός δραστηριότητας παρανόμων παροχέων καταδυτικών υπηρεσιών. Το κόστος και η διαδικασία για την έκδοση της άδειας κάνει την έκδοσή της δύσκολη για να εκδίδεται από όσους ασκούν τη δραστηριότητα παράνομα.
Οι δραστηριοποιούμενοι παρανόμως είναι αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα , αλλά έτσι κι αλλιώς υποτίθεται ότι η άδεια απευθύνεται στους ερασιτέχνες ή κάνω λάθος?
- Διευκόλυνση ελέγχου λιμενικών αρχών. Η άδεια καταδυόμενου ως έντυπο που εκδίδεται από τις λιμενικές αρχές, αποτελεί γνώριμο πιστοποιητικό των προσόντων των καταδυομένων, που μπορεί να ελεγχθεί εύκολα από τα λιμενικά όργανα.)
Το αστυνομικό κράτος δε θα μπορούσε να βρει καλύτερους υπηρέτες από εσάς.
Πέραν τούτου όμως, Τι άλλο πιστοποιητικό χρειάζεται άραγε για να βουτά κάποιος πέρα του ΝΟΜΙΜΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΑΥΤΟΔΥΤΗ?
? Με τον τρόπο αυτό απαξιώνετε μόνοι σας τα πτυχία που εκδίδετε! Γενικά οι προτάσεις σας αυτές θα μας οδηγήσουν χρόνια πίσω , πάνω που λέγαμε ότι επιτέλους κάτι γεννιέται,πίσω στα χρόνια που η κατάδυση ήταν υπόθεση λίγων εκλεκτών. Κύριοι αυτά τα χρόνια πέρασαν, Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ , για όλους.Είτε το θέλετε είτε όχι. Ευτυχώς (είμαι σε θέση να γνωρίζω) ότι οι παραπάνω προτάσεις δεν εκφράζουν το σύνολο των ιδιοκτητών παρα μόνο δυο τρεις που αποτελούν την πλειοψηφία του ΔΣ
Για να μη πaρεξηγηθώ και για να συστηθώ σε όσους δε με ξέρουν, είμαι επαγγελματίας εκπαιδευτής κατάδυσης (από αυτό ζω) της CMAS/ΕΟΥΔΑΑΤΚ 1* και PADI IDC STAFF INSTRUCTOR, εργάζομαι σε μεγάλο καταδυτικό κέντρο (παροχέα) και με ενδιαφέρει να περάσουμε επιτέλους από την εποχή των δεινοσαύρων , στην εποχή του HOMO SAPIENS (ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ) όπως όλος ο υπόλοιπος δυτικός κόσμος.Με ενδιαφέρει οι μαθητές μου -αλλά και όλοι οι δύτες- να προτιμούν να βουτάνε με τη συνοδεία μου γιατί έτσι θα χαίρονται περισσότερο την κατάδυση τους και όχι γιατί θα τους το επιβάλλω. Με ενδιαφέρει να βουτάω όπου θέλω και όταν θέλω.

Αποστολέας

Καταγράφηκε