The Abyss Club
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Μάιος 22, 2013, 03:29:55 μμ

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
TIP: Κάνοντας «κλίκ» με το ποντίκι σας πάνω στην δίνη μπορείτε να δείτε τα νέα θέματα της κάθε κατηγορίας.

: )

ΑρχικήΑρχική | ΒοήθειαΒοήθεια | ΑναζήτησηΑναζήτηση | ΗμερολόγιοΗμερολόγιο | ΣύνδεσηΣύνδεση | ΕγγραφήΕγγραφή
+  The Abyss Club
|-+  Κατάδυση
| |-+  Καταδυτική ιατρική
| | |-+  Δισκοκήλη
« προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: 1 ... 21 22 [23] 24 25 Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: Δισκοκήλη  (Αναγνώστηκε 126050 φορές)
« Απάντηση #330 στις: Ιούνιος 26, 2011, 05:29:10 μμ »
wisdom
Μέλος

Οτι κι αν αποφασίσεις σου εύχομαι καλό κουράγιο και καλή επιτυχία...

Θέλει μεγάλη δύναμη ψυχής να το παλέψεις συντηρητικά οταν είσαι για χειρουργείο...Εγω δεν άντεξα παρα μονο κάποιους μήνες και πραγματικά υποκλίνομαι σε ολους εσας που το παλεύετε καιρο τώρα.....

και πάλι καλή επιτυχία και εμείς θα είμαστε εδω να μας ενημερώσεις για την πορεία της υγείας σου...
Καταγράφηκε
« Απάντηση #331 στις: Ιούνιος 27, 2011, 10:58:31 μμ »
nikolaus
Μέλος

Ευχαριστώ wisdom.

Ανεκτίμητα τα λόγια σου.
Καταγράφηκε
« Απάντηση #332 στις: Ιούλιος 09, 2011, 02:27:20 μμ »
lionbill
Μέλος

Κλασικη μικροδισκεκτομη με μικροσκοπιο πριν 20 μερες!Παω σχετικα καλα αν και η κατασταση δεν εχει ξεκαθαρισει.Το κοριφαιο ειναι η απαλαγη απο την ισχιαλγεια και την μονιμη ανταλγικη σκολιωση,κοιμαμε και παλλυ σε ολες τις στασεις μερικες φορες δεν κοιμαμαι απο την χαρα μου!Ομως μετα την 8 μερα ξεθαρεψα ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΙΜΑΤΟΣ ΜΟΥ, συσπαση ολων και κλασιμεντεισον εφτυχος στο4ημερο ολα καλα ομως μετα απο το απογευμα και την γυμναστικη με ψιλοκοβει στη μεση πονος και κουραση;;;
Τα 3εκ τομης τελικα ηταν 9,η μια μερα νοσιλιιας τελικα4,οι 20 μερες για επιστροφη στην εργασια 40 και αν,το ιδιο και στις 2 περιπτωσεις γνωστων μου.Ειμαι 35 ετων και αδυνατος.Θα απαντω σε οτι ρωταται.
Καταγράφηκε
« Απάντηση #333 στις: Ιούλιος 11, 2011, 03:08:30 μμ »
Neoklis Kontaratos
Μέλος

Ερώτημα 1
Κατάδυση πότε θα κάνεις;
Καταγράφηκε

« Απάντηση #334 στις: Ιούλιος 24, 2011, 11:51:20 μμ »
christodoulos
Μέλος

Γεια σας και απο εμενα και καλο καλοκαιρι σε ολους! Ειχα γραψει τελευταια φορα τον Δεκεμβριο οπου και επαθα ενα εντονο επεισοδιο με την μεση μου και εψαχνα αποψεις και εμπειριες για να δω πως θα αντιμετωπισω την κατασταση που μου ετυχε.....λοιπον θελω νας πω για την εμπειρια που ειχα σχεδον 7 μηνες .

Εχω δισκοκοιλη ο5-Ι1 απο 19 χρονων (τωρα 29) με πονο στο δεξιο ποδι .Ολα αυτα τα χρονια με επιαναν πονοι κατα διαστηματα για 2-3 μερες το πολυ αναλογα με τον καιρο, την εποχη και την δουλεια που εκανα και το αντιμετωπιζα παντα με ξεκουραση και καποιο μυοχαλαρωτικο. προσεχα πολυ να μην σηκωνω βαρος κυριως αλλα και να μην κανω αποτομες κινησεις και γενικα προσπαθουσα να προφυλακτω.Τον Δεκεμβρη μετα απο πολυ ωρα που ξεχαστηκα και στραβοκαθησα σε μια καρεκλα  με επιασαν πολυ εντονοι πονοι στην μεση και το ποδι μου μεχρι το δαχτυλακι του ποδιου μου σε σημειο να μην μπορω να περπατησω να κατσω να κανω τιποτα. προσπαθησα να οδηγησω και μονο που παταγα το γκαζι ποναγα! Και τελικα σαν μην εφταναν ολα αυτα μουδιασε και το ποδι μου.Αμεσως πηγα σε χειρουργο ορθοπαιδικο εκανα ενεσεις για τον πονο και με εστειλε για μαγνητικη.....Μολις ειδε την μαγνητικη με εστελνε κατευθειαν χειρουργειο και συντομα γιατι μπορουσα να μεινω και παραλητος οπως ελεγε...Φοβηθηκα πολυ και δεν ηξερα τι να κανω και αμεσως πηγα να παρω γνωμες και απο αλλους γιατρους.Πηγα σε αλλους 3 χειρουργους ορθοπαιδικους με την μαγνητικη και ολοι μου ειπαν αμεσως χειρουργειο........εκτος απο εναν ο οποιος μου ειπε να κανω πρωτα μια θεραπεια με ξαπλα 10 μερες και arcoxia και μετα με ξαναβλεπε.Μολις εκανα αυτη την θεραπεια πηγα περπατοντας καλυτερα αλλα με ακομα πολυ εντονο μουδιασμα στο ποδι. Ειχα κανει και ηλεκτρομυογραφημα το οποιο εδειξε οτι το νευρο στο δεξιο ποδι ειχε επιρεαστει. Ο γιατρος αυτος λοιπον μου προτεινε μια φυσικοθεραπευτρια η οποια ειναι ειδικευμενη στην μεθοδο McKenzie και μου ειπε να κανω αυτην τη μεθοδο και αν δεν ειχαμε επιτυχια θα επρεπε να αρχιζω να σκεφτομαι το χειρουργειο.

Η μεθοδος αυτη εχει να κανει με καποιες ασκησεις ειδικα μελετημενες οι οποιες αποσυμπιεζουν την κοιλη και ξεμπλεκεται το νευρο .Δεν θα σας εξηγησω παραπανω γιατι δεν ειμαι ο ειδικος. εγω το μονο που εκανα ειναι να ακολουθω ενα προγραμμα ασκησεων το οποιο απαιτουσε καποιες φορες καθε 3 ωρες να κανω ακησεις την ημερα! απλα ασκησεις τιποτα αλλο.και πηγαινα μια φορα την εβδομαδα με παρακολουθουσε η φυσικοθεραπευτρια μου και αξιολογουσε για το τι θα επρεπε να κανουμε μετα.
 Ειναι απιστευτο τι μπορει να κανεις ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ απλα με καποιες ασκησεις.Αυτη την στιγμη ειμαι σε φαση που ξεκιναω ενδυναμοση στο ποδι μου επειδη ειχε ατονισει απο την ζημια που επαθε το νευρο...οδηγησα πολλες ωρες χωρις να πιαστω, ταξιδεψα με το αεροπλανο 11 ωρες και δεν πιαστηκα, κινουμαι κανονικα και πριν δεν μπορουσα να σκυψω να φτασω τα ποδια μου και τωρα διπλωνομαι ανετα. Το φοβερο ειναι οτι μια μερα που ειχε φοβερη υγρασια ενιωσα να με ποναει η μεση μου λιγο αλλα το ποδι δεν με επιασε καθολου για πρωτη φορα  μετα απο 10 χρονια!!!

Θελω να τονισω οτι επειδη το αφησα πολλα χρονια χωρις να κανω κατι με ερικσε τοσο πολυ και για αυτο εκανα και 6 μηνες να ισιωσω. Με περιμενε στην γωνια και θα μου την εριχνε καποια στιγμη! εαν το προλαβαινα δεν θα το παθαινα τοσο και ακομα πρεπει να φυλαγομαι και να προσεχω γιατι κοιλη υπαρχει απλα δεν με απασχολει αλλο....αστην να υπαρχει!!!!

Σας το  προτεινω πριν κανετε οποιαδηποτε εγχειρηση να επισκεφτειτε εναν φυσικοθεραπευτη που (προσοχη!) να εχει πιστοποιηση στην μεθοδο McKenzie και αυτους θα τους βρειτε μονο στο επισημο site .

Θελω να ευχαριστησω ευχαριστησω πολυ την φυσικοθεραπευτρια μου η οποια με στηριξε παρα πολυ κυριως  ψυχολογικα και μου ειπε απο την αρχη οτι θα τα καταφερουμε και παροτι δεν την πιστευα πραγματικα τα καταφεραμε!
Καταγράφηκε
« Απάντηση #335 στις: Αύγουστος 02, 2011, 03:25:29 μμ »
likavitos
Μέλος

Καλησπέρα σε όλους και όλες τους/τις παθόντες/παθούσες

Είμαι πολύ πρόσφατα ¨κλασσική περίπτωση Ο5Η1", όπως με χαρακτήρισε προ μηνός ο συμπαθής ορθοπεδικός που ένευε το κεφάλι του λες και επρόκειτο για την χιλιοστή περίπτωση ασθενούς του που θα έπρεπε να τον ξεναγήσει στην άβυσσο της δισκοκήλης.

Μόνο που για εμάς είναι πάντα η πρώτη φορά, και βεβαίως υπάρχει διάσταση ψυχισμού.

Το ψευδώνυμο μου το απέκτησα από το σημείο που σημειώθηκε το οξύ επεισόδιο της ισχυαλγίας μου και στο οποίο παγιδεύτηκα ώρες μέχρι να αποφασίσω να κατέβω τα σκαλιά με πολύ έντονους πόνους και με την συμπαράσταση δύο βασταζόντων (δεξιά και αριστερά).

Προς το παρόν έχω ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή για ένα μήνα και κυρίως προσπαθώ να φορέσω τον μανδύα μιας πιο προστατευμένης ζωής, όπου πρέπει να προσέχω όλες τις κινήσεις μου και να κολυμπώ πολύ (κάτι το οποίο αγαπώ εξαιρετικά).

Λόγω Αυγούστου παίζω τον ρόλο του παρατηρητή της εξέλιξης του πόνου στο αριστερό μου πόδι και υπομένω, μαθαίνοντας κυρίως να ζώ παρέα και με μια δισκοκήλη.

Βρίσκω πολυ ενδιαφέρουσα την παρέα σας γιατί θεωρώ πως υπάρχει μεγάλη αρωγή.

Christodoule θα το εκτιμούσα αν μου έστελνες το όνομα και την διεύθυνση του φυσικοθεραπευτή σου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς / καλό καλοκαίρι

Καταγράφηκε
« Απάντηση #336 στις: Αύγουστος 06, 2011, 01:48:11 μμ »
nikolaus
Μέλος

Παράθεση
Λόγω Αυγούστου παίζω τον ρόλο του παρατηρητή της εξέλιξης του πόνου στο αριστερό μου πόδι και υπομένω, μαθαίνοντας κυρίως να ζώ παρέα και με μια δισκοκήλη

Μόνο εγώ βρε παιδιά ξέρω τόσο κόσμο που το ξεπέρασε τελείως; Και όταν λέμε τελείως, εννοώ τελείως;

Γνώμη μου: αν δεν το ξεπεράσεις τελείως μέσα σε 3-4 χρόνια, go χειρουργείο. Αξίζει το ρίσκο. Τι θα κάνεις; Θα κάνεις μία ζωή απαγορεύεται το ένα απαγορεύεται το άλλο; Εντάξει έχει ρίσκο, αλλά σάμπως μία ημιζωή με 1000000 απαγορεύεσεις δεν έχει άλλα ρίσκα;

Εγώ πλέον μετά από πολύ ψάξιμο έχω βρει και πολύ κόσμο που είναι ικανοποιημένος και επανήλθε σε πολύ μεγάλο βαθμό (και μετά από 10 χρόνια), σηκώνουν βάρη, κάνουν σπορ κλπ, απλά όντως αυτοί οι άνθρωποι δεν τριγυρνάνε στο νετ (άσε που οι περισσότεροι είναι ανίδεοι από φορουμ κλπ) οπότε επικρατεί η άποψη ότι όλα τα χειρουργεία είναι αποτυχία κλπ.

Αλλά, γνώμη μου πάλι: αν είναι η πρώτη φορά που το ζεις έχεις πάρα πολύ μεγάλες πιθανότητες να το ξεπεράσεις τελείως. Μην βομβαρδίζεις το μυαλό σου με όλες τις πίπες που λένε στα φόρουμ, γιατί ο κόσμος που το έχει ξεπεράσει είναι πολύ περισσότερος από αυτόν που δεν το ξεπέρασε καθόλου.

ΟΜΩΣ: τα φάρμακα δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για το πρόβλημα, είναι απλή αναβολή για το μέλλον. Αν ο πόνος σου χειροτερεύει με το χρόνο τότε ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ (για να κρατάς λογαριασμό αν χειροτερεύει ο πόνος ή όχι) και να αναζητήσεις τις ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο.

Είναι μεγάλη αναζήτηση, αλλά αν τις βρεις, πίστεψέ με δεν θα το μετανοιώσεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 06, 2011, 01:49:55 μμ από nikolaus » Καταγράφηκε
« Απάντηση #337 στις: Αύγουστος 10, 2011, 01:03:17 μμ »
Kosmas
Μέλος

καλημερα σε ολους,
πριν περιπου 4 μηνες ενιωσα εντονο πονο στη μεση μετα απο μια αγαρμπη κινηση.
η διαγνωση ηταν κηλη Ο4-Ο5 προβολη 6 χιλιοστα κλπ (τα εχω ηδη γραψει).
σε 2 βδομαδες σχεδον ημουν πολυ καλυτερα. τωρα 4 μηνες μετα δεν εχω νιωσει καποια εντονη ενοχληση. προσεχω αρκετα βεβαια. αυτο δε σημαινει οτι δεν κινουμε και οτι δεν γυμναζομαι. και τρεχω και ποδηλατω και κολυμπω και ολα καλα. η κινηση σιγουρα τρεφει την σπονδυλικη στυλη. δεν πηγα καν σε φυσιοθεραπευτη. κανω οσο προλαβαινω καποιες ειδικες ασκησεις που βρηκα στο ιντερνετ μετα απο προτροπη του nicholaous, προσπαθω να καθομαι σωστα, τρωω καλα και ολα πηγαινουν οκ. αυτο που μαλλον συμβαινει στην περιπτωση μου ειναι οτι η κηλη προυπηρχε απο την εφηβεια και οτι ζουσα με αυτη για 20 περιπου χρονια χωρις σοβαρο προβλημα (εστω με μικρες παροδικες ενχλησεις για 3-4 μερες). εχω την εντυπωση οτι η αγνοια του προβληματος (δεν ειχα κανει μαγνητικη τοτε) και η συνεχιση της ενασχολησης μου με τον αθλητισμο μαλλον καλο μου εκανε (οκ το ΜΤΒ οπου οι κραδασμοι ειναι παρα πολυ ισως να μην ενδυκνειται). παντως εχω την εντυπωση χωρις να ειμαι ειδικος (μαλλον κανεις δεν ειναι στο συγκεκριμενο θεμα)
1ον οτι το χειροτερο που εχει να κανει καποιος ειναι να ξεκουραστει.(εκτος και αν βεβαια μιλαμε για πολυ εντονουν πονους)
και 2ο, οτι καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.

εγραψα γιατι θεωρω πως ειναι καλο να μαθαινουμε νεα απο αλλους που αντιμετωπιζουν παρομιο προβλημα με εμας. γεια σε ολους

Καταγράφηκε
« Απάντηση #338 στις: Αύγουστος 15, 2011, 02:12:02 πμ »
nikolaus
Μέλος

Έκανες πολύ καλά Κώστα,

Κάθε feedback είναι χρήσιμο.
Καταγράφηκε
« Απάντηση #339 στις: Αύγουστος 22, 2011, 04:30:20 μμ »
wisdom
Μέλος

Γεια σας και πάλι....

Βλέπω πως οι περιπτώσεις είναι αρκετές και κάθε τόσο αυξάνονται, το θέμα της μέσης τελικά δεν ειναι αμελητέα ποσότητα...Αρκετός κοσμος υποφέρει απο αυτο το πράγμα.
Εγώ είμαι μια χαρά με μια μικρή διαφορά που δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχήσω η οχι.
Στις 28/7 βρισκόμουν σε διακοπές, μετά απο 3 περίπου χρονια με τη μέση και 2 χειρουργημένη λαχτάρισα να οδηγήσω μια μικρού κυβισμού 50cc...μηχανή.
Όλα καλά πήγαν αλλά αν είναι η κακιά ωρα που λένε κι ενω προσπαθούσα να ανέβω μια ανηφόρα, κάνω να στρίψω να βγω στην άσφαλτο και δε το υπολόγισα σωστά με αποτέλεσμα, παρτην κάτω...Έπεσα ευτυχώς για καλή μου τύχη στα μαλακά, κάτω είχε χόρτα ξερά.....οσο να πεις μείωσε τους κραδασμούς της πτώσης...
Όλα καλα σηκώθηκα κι ένιωσα ενόχληση μονο στο γοφό.....γυρίσαμε στο δωμάτιο ημουν καλά..Την επομένη δεν ειχα κανενος ειδους πόνο παρα μονο λίγο στο γοφο που ειχα και μια μικρή μελανιά...
Ως εδώ καλά....Γύρισα απο τις διακοπές στις 5/8...Όλα μια χαρά...
Πριν απο 4 μέρες ένιωσα μια ενόχληση στη μέση...Οχι τίποτα σοβαρό τις γνωστές σουβλιές.....Ε ειπα θα περάσουν...
Δεν ειναι διαρκείς οι ενοχλήσεις....Είναι περιοδικές....Είναι όμως σχεδόν καθημερινές 4 μέρες τωρα...
Το βράδυ πριν ξεκινήσουν οι ενοχλήσεις είχα κάνει μπάνιο και κοιμήθηκα με λίγο βρεγμένο κεφάλι με ανεμιστήρα ανοιχτό.
Λέτε να κρύωσα η να συνδέσω ολο αυτο με το πέσιμο; κι αν το συνδέσω ειναι δυνατόν να με πόνεσε η μέση μετά απο σχεδόν 20 μέρες;;; Δε θα έπρεπε να εχω έστω και μια ελάψχιστη ενόχληση;
Έχω τριφτεί με Λέοντος θερμαντική έσκασα η κακομοίρα  cheesy cheesy αλλα λεω να περάσει....Μπα...ΒΑσικά νιωθω περισσότερο σαν πιασμένη - μαγκωμένη παρά πόνο.

Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο; Να κάνω καμία άσκηση να ξεμπλοκάρει κάνα νεύρο; Η να αφήσω τις μπουρδες και να παω στον γιατρό;  tongue
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 22, 2011, 04:32:45 μμ από wisdom » Καταγράφηκε
« Απάντηση #340 στις: Αύγουστος 25, 2011, 10:03:04 πμ »
Δημήτρης-
Μέλος

Kαλημέρα σε όλους!!είμαι νέος στην παρέας σας και έχω θα ήθελα την βοηθειά σας για το εξής:
Αφορά την κοπέλα μου η οποία εδώ και τρεις μήνες άρχισε να νιώθει σποραδικά σουβλιές στην μέση τις οποίες δυστυχώς δεν δώσαμε σημασία.
Πρίν ένα μήνα ο πόνος άρχισε να χτυπάει όλο το πόδι οπότε πήγαμε σε ορθοπεδικό κάναμε ακτινογραφία και διαπιστώθηκε στένωση Ο5-Ι1.
Πιστευετε πως υπάρχει κήλη ή μπορεί και όχι?η απλή ακτινογραφία δεν έδειξε κάτι.
ακολουθήσαμε φαρμακευτική αγωγή υπωχώρησε αλλά επανήλθε.
επειτα πήγαμε σε νευροχειρούργο ο οποίος συνέστησε φαρμακευτική αγωγή.
Το αποτέλεσμα το ίδιο.πότε πονούσε έντονα πότε όχι.
Το επόμενο βήμα τις επόμενες μέρες ειναί να κάνει μαγνητική για να δουμε με ακρίβεια τι γίνεται.
Ασκήσεις γυμναστικής δεν μας έχει δώσει κανείς απ τους δυο,μόνο ο νευροχειρούργος είπε για τέντωμα στο μονόζυγο.
Σας παρακαλώ θε ήθελα τα φώτα σας κα τις συμβουλές σας...
Καταγράφηκε
« Απάντηση #341 στις: Αύγουστος 26, 2011, 11:59:27 πμ »
wisdom
Μέλος

Πήγα στο γιατρό αλλά μου είπε πως δεν είναι κάτι....Με εξέτασε (τέντωμα πόδια, άνοιγμα πόδια, σήκωμα με πίεσε σε διάφορα σημεία της σπ. στήλης πουθενά δεν πόναγα...) και μου είπε πως δεν εχω κάτι...μου έγραψε κάτι χάπια τυπου μεσουλιντ κι αυτο ηταν ολο......
Δε μπορώ να πω πως πονάω αλλά μια ενόχληση συνεχίζω να την έχω....Αν δω οτι μετά απο 6-7 μέρες συνεχίζει η ενόχληση θα ξανα παω και θα του ζητήσω παραπεμπτικό για ακτινογραφία η αξονική....Δε μπορώ να είμαι διακρώς με την αμφιβολία πως κάτι συνέβη.
Καταγράφηκε
« Απάντηση #342 στις: Αύγουστος 26, 2011, 11:03:01 μμ »
nikolaus
Μέλος

Kαλημέρα σε όλους!!είμαι νέος στην παρέας σας και έχω θα ήθελα την βοηθειά σας για το εξής:
Αφορά την κοπέλα μου η οποία εδώ και τρεις μήνες άρχισε να νιώθει σποραδικά σουβλιές στην μέση τις οποίες δυστυχώς δεν δώσαμε σημασία.
Πρίν ένα μήνα ο πόνος άρχισε να χτυπάει όλο το πόδι οπότε πήγαμε σε ορθοπεδικό κάναμε ακτινογραφία και διαπιστώθηκε στένωση Ο5-Ι1.
Πιστευετε πως υπάρχει κήλη ή μπορεί και όχι?η απλή ακτινογραφία δεν έδειξε κάτι.
Το επόμενο βήμα τις επόμενες μέρες ειναί να κάνει μαγνητική για να δουμε με ακρίβεια τι γίνεται.
Ασκήσεις γυμναστικής δεν μας έχει δώσει κανείς απ τους δυο,μόνο ο νευροχειρούργος είπε για τέντωμα στο μονόζυγο.

Δημήτρη η γνώμη μου είναι να βγάλετε μαγνητική παρόλο που οι γιατροί γενικά είναι εναντίον της.

Είναι πιθανό να υπάρχει κήλη, κυρίως λόγο του ποδιού, αλλά δεν είναι σίγουρο. Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Ένας καλός, πολύ καλός φυσίατρος ή χειροπράκτης ή οστεπαθητικός, ειδικός στη σπονδυλική στήλη μπορεί με κλινική εξέταση να βρει τι φταίει χωρίς μαγνητική, ... ΑΛΛΑ

... υπάρχει τόση έλλειψη επαγγελματισμού στην Ελλάδα και το θέμα είναι εν δυνάμει τόσο σοβαρό που για εμένα για 200-250 ευρώ δεν αξίζει στο παραμικρό να διακινδυνεύσεις μία λάθος διάγνωση ειδικά στα αρχικά στάδια. Και λάθος διάγνωση μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετες ασκήσεις. Κάμψη έκταση είναι σε άλλες περιπτώσεις ευεργετικές και σε άλλες καταστροφικές.

Άρα βγάλε τη μαγνητική και βρες τι έχει. Μετά νομίζω το επόμενο λογικό βήμα το βλέπεις με άλλα δεδομένα.

Μόνο αν ξέρεις για ποιό λόγο πονάει μπορείς να επιλέξεις ασκήσεις
Καταγράφηκε
« Απάντηση #343 στις: Αύγουστος 26, 2011, 11:13:12 μμ »
nikolaus
Μέλος

Πήγα στο γιατρό αλλά μου είπε πως δεν είναι κάτι....Με εξέτασε (τέντωμα πόδια, άνοιγμα πόδια, σήκωμα με πίεσε σε διάφορα σημεία της σπ. στήλης πουθενά δεν πόναγα...) και μου είπε πως δεν εχω κάτι...μου έγραψε κάτι χάπια τυπου μεσουλιντ κι αυτο ηταν ολο......
Δε μπορώ να πω πως πονάω αλλά μια ενόχληση συνεχίζω να την έχω....Αν δω οτι μετά απο 6-7 μέρες συνεχίζει η ενόχληση θα ξανα παω και θα του ζητήσω παραπεμπτικό για ακτινογραφία η αξονική....Δε μπορώ να είμαι διακρώς με την αμφιβολία πως κάτι συνέβη.

Hello wiz,

Όπως τα λες, περίμενε 5-6 μέρες να δεις πώς πάει και εν ανάγκη μπορείς να βγάλεις μαγνητική για να καθησυχαστεις, αν και στο στάδιο που είσαι δεν νομίζω ότι έχει νόημα να δεις τίποτα στην εικόνα.

Μετά από 20 μέρες είναι πολύ πιθανό να πονέσει η μέση. Ακόμα και μετά από μήνες μπορεί. Επίσης, σπασμοί και μαγκώματα δεν είναι απίθανα και δεν ειναι ανάγκη να σημαίνουν κάτι μετά από μίκρο, ακόμα και 1 χρόνο μετά. Αλλά αν σου έχουν δώσει στοκ ασκήσεων κάνε τις για μερικές μέρες και βλέπεις πώς πάει.

Μπορείς επίσης να δοκιμάσει ς και πάγο αφού έγινε μελανιά. Η θερμαντική αυξάνει το πρήξιμο στα αγγεία και ενδεχομένως μπορεί να ερεθίζει περισσότερο τα νεύρα.

Σε εμένα θερμαντική είναι καταστροφή! :^
Καταγράφηκε
« Απάντηση #344 στις: Αύγουστος 27, 2011, 08:36:32 πμ »
taucher
Μέλος

Δημήτρη η γνώμη μου είναι να βγάλετε μαγνητική παρόλο που οι γιατροί γενικά είναι εναντίον της.

Είναι πιθανό να υπάρχει κήλη, κυρίως λόγο του ποδιού, αλλά δεν είναι σίγουρο. Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Ένας καλός, πολύ καλός φυσίατρος ή χειροπράκτης ή οστεπαθητικός, ειδικός στη σπονδυλική στήλη μπορεί με κλινική εξέταση να βρει τι φταίει χωρίς μαγνητική, ... ΑΛΛΑ

... υπάρχει τόση έλλειψη επαγγελματισμού στην Ελλάδα και το θέμα είναι εν δυνάμει τόσο σοβαρό που για εμένα για 200-250 ευρώ δεν αξίζει στο παραμικρό να διακινδυνεύσεις μία λάθος διάγνωση ειδικά στα αρχικά στάδια. Και λάθος διάγνωση μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετες ασκήσεις. Κάμψη έκταση είναι σε άλλες περιπτώσεις ευεργετικές και σε άλλες καταστροφικές.

Άρα βγάλε τη μαγνητική και βρες τι έχει. Μετά νομίζω το επόμενο λογικό βήμα το βλέπεις με άλλα δεδομένα.

Μόνο αν ξέρεις για ποιό λόγο πονάει μπορείς να επιλέξεις ασκήσεις

Ποιος είναι αυτός ο πολύ καλός φυσίατρος ή χειροπράκτης ή οστεπαθητικός, ειδικός στη σπονδυλική στήλη  που θα δώσει και σε εμένα μια λύση. Υπάρχει κάποιος να μου συστήσετε?
Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 21 22 [23] 24 25 Εκτύπωση 
« προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε: